Familjeyoga

Ikväll ska jag träna med min familj igen. Jag tränar att lära ut och de tränar yoga. Har tänk att berätta lite om andningen och varför den är så viktig. De ska sen få andas lite extra. Nadi Shodana heter den andningstekniken de ska få testa på idag. För att utföra den behöver man hålla händerna i en mudra och sen använda den i samband med andningen.
Först andas man ut i båda näsborrarna och täpper sedan för högernäsborre med höger hands tumme. Första andetaget in sker i vänster näsborre. Hö. hands ringfinger täpper till vänster näsborre och ta bort tummen från hö. näsborre och utandning sker i den högra näsborre. Andas in i hö. näsborre, täpper till med hö. tumme. Släpper hö. ringfinger om vä. näsborre och andas ut i den vänstra näsborren. Det här var första rundan.

Nadi Shodana skapar ett inre lugn och sänker din stressnivå. Jag ska skriva om den i min B-uppsats och det ska bli riktigt spännande.
Under 40 dagar ska jag utföra N.S själv. Har redan gjort den i 13 dagar och känner redan ett större och mer stabilt inre lugn.

Related Posts

Arkiv

Kategorier