Min yogaresa

Min yogaresa startade ca 1998 och då hade jag funderat i många år på att börja med yoga men visste inte var, med vem eller att det ens fanns olika typer av yogaformer. Det var slumpen som ledde mig till Kundaliniyoga och Eva Callmin. På Domus i Gustavsberg hängde det en lapp om yoga och jag tog telefonnumret och anmälde mig. Evas yoga var lugn med fokus på olika former av andning samt chanting. Det var ovant och svårt med de olika orden i sångerna men så välgörande. I tre – fyra år yogade jag med Eva och kundaliniyoga.

Kundaliniyoga

När jag lärde känna Erika Henriksson som var då under kundaliniyogautbildning började jag yoga för henne. Då blev det i en privat grupp, även den i Gustavsberg. Kundaliniyogan är så fantastisk genom att med positioner kombinerat med andning kommer djupare i kontakt med sig själv. Efter ett pass blir man grundad och i kontakt sina känslor. Det kunde vara känslor av otrolig inre glädje, sorg, ledsamhet eller stillhet. Ibland till och med ilska. Det berodde nog på var i livet jag befann mig och det kändes naturligt.
Efter några år blev känslan av att behöva något för smidighet och styrka starkare. Ibland kunde jag inte sträcka ut mitt ena ben, utan fick trycka ner knät i mattan, ja, jag kände mig stel svag. Efter att ha haft ont i fötter och knän ett tag bestämde jag mig för att gå en yogalärarutbildning för att hjälpa mig själv att få låta yogan vara en del av mitt liv.

Vinyasayoga

Under nästan ett helt år pågick utbildningen och jag lärde mig otroligt mycket. Det var en fantastisk resa, både kroppsligen och själsligt. Vi hade fantastiska lärare bla.Carina Schutt, Lotta Norberg och Ulrica Norberg som är helt fantastiskt kunnig. Tack! Jag är oändligt tacksam.

Chakra och Yinyoga

Min Chackrayoga och Yinyogautbildning har jag också gått för Ulrica Norberg. När jag var färdig med utbildningen satte jag igång och med att leda en klass/vecka och har gjort det i 2 år nu. Det är fantastiskt kul och trots att jag ibland kan vara lite trött innan så förändras det under passet och efterpasset är jag fylld med glädje, förnöjsamhet och klarhet. Jag hoppas innerligt att mina yogisar också känner så.

Det blev som jag önskade smidigare, starkare och dessutom en inre trygghet. Stelheten i ledarna är borta. Däremot om jag har haft ett uppehåll så återkommer stelheten men är snabbt borta efter ett par solhälsningar.

Jag har lärt mig att acceptera den jag är och att det är okej att vara som jag är.

Just nu leder jag yinyoga på tisdagar kl. 18.30  vid Karlaplan.

Efter att ha googlat runt på internet och hittat Ulrica Norbergs vinyasayoga utbildning skickade jag en anmälan. Vinyasayoga är yogarörelser där andning (pranayama)och rörelserna är sammanlänkade som en dans. Både styrka, smidighet och andning lockade.