Vinyasa yoga

Vinyasa

Yoga betyder ”att förena” eller ”unifiera” på sanskrit. Vinyasa är också sanskrit som betyder rörelse som utövas med hjälp av andningen. Vinyasa yoga – att förena rörelse med andningen.

Vinayasa yoga är rörelser som med hjälp av andetaget förflyttar dig in och ut ur positioner (asanas). Vinyasa yoga är en fysisk och dynamisk yogaform där varje rörelser/position accompanjeras av ett andetag, både in och utandning. Syftet är att stärka kroppen, öka smidigheten och stilla sinnet. Vinyasa  kallas ibland för Vinyasa Flow för att man med hjälp av in och utandning flödar mjukt genom positionerna.

Fördelar
Vinyasa yoga påverkar både den kroppsliga och den mentala kroppen. Fysiskt svettas man och rensar ut toxiner, slaggprodukter och laddar upp kroppen med ny energi. Den synkroniserade andningen stressar av din hjärna och hjälper till att frigöra blockeringar i energiflödet genom kroppen. Yoga bygger på utmaning och individuell anpassning. Du yoga efter dina egna förutsättningar, behov och lyssnar in dig själv.

Bra för nybörjare?
Absolut! En vinyasa klass är både bra att starta med och att fortsätta utmana dig själv. Alla rörlser och positioner går att anpassa för nybörjare och för dem som önskar utmaningar.

Vad kan man förvänta sig?
Alla klasser börjar med att hitta närvaron. Med andetagets hjälp varva ner och tittar innåt. Därefter mjukar vi upp kroppen med mjuka rörelser. Andetaget för dig mjukt in och ut från en position till en annan. Klassen kommer innehålla mjuk meditaion, Solhälsningar, olika mer statiska positioner där man uppehåller sig i 3-5 andetag och nedvarvande rörelser och avslutas med en vila (svavasana).