Yogaresa till Mallorca i april 2015

Åk med mig till Mallis och yoga 11-18 april!

Can Fanal Yoga i april med Katarina Söderlund
Can Fanal Yoga i april med Katarina Söderlund

Du bor på lantgården Can Fanals mellan Port Alcúdia och Alcúdia. Gården ligger i ett natursköntområde och är omgiven av en vacker trädgård och intill huset finns en pool med solstolar. Villan har 7 sovrum och 5 badrum. Det finns två sängar i varje rum och några av rummen delar badrum.

 

Här är det lugnt och stilla men ändå nära till mysiga kaféer, butiker och restauranger. På söndagar och tisdagar finns det marknad inne i Alcúdia.
Läs mer om Can Fanals på hemsida http://can-fanals.com/index.html

Dagen börjar med yoga kl. 8.00 och frukost serveras 9.30. Därefter är du fri att ligga vid poolen, vandra upp i bergen eller gå till stranden eller något annat mysigt. Lunch kommer att finnas tillgänglig mellan kl. 13-15 för dem som väljer att vara i närheten.

Eftermiddags/kvällsyogan börjar 17.00 – 18.30. Vi äter två gemensamma middagar – välkomstmiddag på ankomstdagen och avskedsmiddag kvällen innan avresedagen. På middagarna serveras det vin från granngården.

Schema/planering

Lördag, ankomstdagen: yoga på kvällen kl. 17.00 – 18.30 och därefter välkomstmiddag

på Can Fanals kl. 20.00

Söndag: 8.00-9.30 yoga. Fritid. 17.00 – 18.30 yoga

Måndag: 8.00-9.30 yoga. Fritid. 17.00 – 18.30 yoga

Tisdag: 8.00-9.30 yoga. Fritid. 17.00 – 18.30 yoga

Onsdag: 8.00-9.30 yoga. Fritid. 17.00 – 18.30 yoga

Fredag: 8.00-9.30 yoga. Fritid. 17.00 – 18.30 yoga och därefter avskedsmiddag på Can Fanals 20.00.

Lördag: Frukost och hemresa

Can Fanal Yoga i april med Katarina Söderlund
Can Fanal Yoga i april med Katarina Söderlund

Vad ingår i en vecka på Can Fanals

Totalt 13 yogapass fördelat på morgon och kväll. Mjuk morgonyoga Hatha/vinyasa yoga. Yinyoga på kvällen, frukost och lunch varje dag och middag ankomstdagen och avresedagen. Säng i dubbelrum. Wifi, Pool, transfer vid ankomst med rekommenderat flyg.

All mat vi äter är vegetarisk, närodlad och så ekologisk som möjligt, på Can Fanals använder man bara egen olivolja av högsta kvalitén. Frukt och dricka finns tillgänglig hela dagen.

På lugna Can Fanals kan du tillbringa hela dagarna på det sätt du önskar, du kan delta i morgonyoga och eftermiddagsyoga. Du kan stanna på Can Fanals och vila vid poolen och njuta av våren på Mallorca mellan yogapassen eller så kan du åka in till en av de mysiga byarna. Kanske väljer du att vandra upp bergen som ligger c:a 500 m därifrån.

Värdarna följer gärna med på en bergsvandringsutflykt.

Under vistelsen finns det gott om tid för egna aktiviteter eller härlig avslappning.

Yogan

Vi börjar mornarna med mjuk Hatha/Vinyasa yoga och vi startar med att medvetande göra vårt andetag med pranayama/andningsövningar och övergår till mjuka yogarörelser som värmer upp våra kroppar. Vi bygger upp närvaro och trygghet i vårt inre genom att bli mer medvetna om vårt andetag. Yogarörelserna/asanas utövar vi tillsammans med andetaget och skapar ett flöde i vår yoga. Oavsett om du är nybörjare eller har utövat yoga tidigare så kommer du att kunna vara med.

Någon morgon kommer vi att yoga på en av de intilliggande stränderna och möta den nya dagen.

Läs mer om vinyasayoga på http://www.yogapearls.se/vinyasa-yoga/

 

På eftermiddag/kvällsyoga leder jag yinyoga där vi stannar i varje asana/position ca 3-5 minuter. Vi börjar med meditation och pranayama och därefter utmanar vi oss i att ligga stilla och hitta inåt i vårt inre. Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens bindväv/fashia. Det är framförallt områdena kring höften, bäckenbenet, låren och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Alla övningar utförs på golvet och varje asana/position hålls mellan tre till fem minuter. Genom att slappna av i musklerna hittar man djupare in i kroppen och in till faschian.

Läs mer om yinyoga på http://www.yogapearls.se/yinyoga/

Är du osäker eller nyfiken om någon av yogaformerna är du välkommen att maila mig på katarina@yogapearls.se så svarar jag så fort jag får tillfälle.

 

Priset för en vecka 11-18 april är 5200:- för boende i rum med två sängar på Can Fanals, frukost och lunch varje dag och två middagar. 13×1,5 tim yogapass.

Flygresa tillkommer och den får du boka själv. Vi ger gärna tips på flyg.

För att anmäla dig sätt in 1000:- för att säkra din plats. Sista anmälningsdag är 11 mars.

Maila till katarina@yogapearls.se eller jurga.gotlund@yahoo.se eller ring 072 5628639

Hoppas vi ses!