Abhyanga – Ayurvedisk massage

Abhyanga  –  Ayurvedisk massagebehandling

Abhyanga är en varsam svepande helkroppsmassage där du masseras med varm mognad sesamolja. Det är en massage som både renar kroppen från slaggprodukter och balanserar lymfsystemet. Den är lugnande vid stress samt ger vila åt kropp och sinne. Mjukar även upp stela och värkande leder och muskler. De upprepade svepande rörelserna hjälper nervsystemet att släppa stress och oro. Ger förnyad energi på cellnivå.

Abhyanga är en flödesmassage med över 40 olika moment över hela kroppen. Massagen behandlar hela kroppen från huvudet ner till fötterna, ryggen magen armar och ben. Helkroppsbehandling med andra ord.

Huden är kroppens största organ och vid beröring av huden startar en läkande och lugnande effekt.

Ayurveda är sanskrit och betyder kunskapen om livet och är en uråldrig vetenskap från den vediska traditionen. Det är en 5000-årig läkekonstfilosofi och ett medicinskt system från Indien, vars syfte är att skapa hälsa och balans. För att uppnå perfekt hälsa så måste kropp och sinne och själ vara i balans. Fysisk ohälsa är enligt Ayurveda alltid nära sammankopplat med hur en människa mår i själen och i sinnet. För att skapa hälsa måste du börja lyssna på de signaler din kropp ger dig och att respektera och följa dem utifrån dina unika förutsättningar. Detta är kunskapen om livet.

Sesamolja
Jag använder mig av ekologisk sesamolja som jag har värmt upp till 108 grader för att ”mogna” oljan. Det är för att oljans positiva egenskaper sjunka in i huden. Sesam oljan har en unik förmåga att tränga ner i huden och är naturligt antibakteriell och antiinflammatorisk. Den har även ett naturligt UV-skydd.

Just nu kan du boka en behandling för 500:- hos mig.

Ring eller maila mig, mobil: 073.5307710 eller mail katarina(at)asite.se.

Kategorier